Kurs Strimmelteknikk med illusjon

Kurs Strimmelteknikk med illusjon

29.04.24 11:59 av Anne Marie Pedersen

Lørdag 27.4 og søndag 28.4 var det kurs på Røros i Strimmelteknikk med illusjon. Dette var et samarbeide med Fjellquilten. Vi var hele 18 deltagere. Veldig morsom teknikk og vi var så fornøyd med det vi fikk til i løpet av disse 2 dagene. Kari Renolen var en dyktig og behagelig lærer. Tusen takk til henne. Takk til alle også som hadde med kaker til kaffen.

Les mer
Eirin Jørgensen

Eirin Jørgensen

17.03.24 15:46 av Anne Marie Pedersen

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Eirin hadde gått bort natten 7.mars. Etter lenge sykdom med smerter og håp, ble det brått slutt. Et flott menneske har forlatt oss. En stor takk fra RQL for all lærdom, vennskap, hygge, ryddighet og oppmerksomhet går til Eirin. Vi lyser fred over hennes minne. Gjengir her, med tillatelse, ordene Inger - Lise sa, fra seg selv og fra oss i RQL ved Eirins båre. En vakker blomsterkledd båre , med en av mange av Eirins sydde vesker og strikketøy lå oppå.

Les mer
årsmøte 2024

årsmøte 2024

17.03.24 13:27 av Anne Marie Pedersen

Årsmøte for 2023 ble arrangert lørdag 16.mars 2024. Dette samme dag som vårens lørdagsquilt. Vi startet møte med 1 minutts stillhet for Eirin, tente lys og Inger - Lise hadde tatt med seg en liten strikket engel, som stod ved lyset. Det ble et fint møte med mange engasjerte deltagere - 11 i alt. Inger - Lise ble enstemmig valgt til leder. Hun har fungert som leder i hele sykdomsperioden til Eirin. Jobben gjør hun helt fortreffelig og hun legger ned mye arbeide i RQL. Tusen takk og gratulere med vervet. En del forandringer ble det i forhold til økonomi. Pga lite deltagere på sykveldene har vi gått i minus, nesten på hver sykveld. Dette har tæret på våre reserver. Årskontingenten økes med 50,- kr. til 250,- og oppmøte prisen går opp 25,- kr til 75,-. Vi skal prøve med mer synliggjøring, for å få nye medlemmer. Følg med på våre nettsider og fb. Sommeravslutning foreslåes av styret å ta en dagstur til Orkanger området. Det ble godt mottatt, så styret fortsetter å planlegge dette. Etter årsmøte fortsatte vi med prosjekt Tryll med trekanter. Lunsjen ble servert med Pizza og twist. Åresalg og mange gevinster. Det ble også tid til Vis og fortell.

Les mer
vis og fortell våren 2024

vis og fortell våren 2024

17.03.24 12:31 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 14.mars 2024 samlet 8 deltagere til felles tema Tryll med trekanter. Det ble en rar kveld med mange tårer og refleksjoner. Vår kjære Eirin døde fra oss 7.mars. Et stort tap for alle! Familie venner og ikke minst RQL. Les med under Artikler. Vi prøvde så godt vi kunne å gjennomføre kvelden. Vi tror at Eirin har ønsket det. Inger Lise var underviser og tilrettelegger. Her skal det bli spennende å se div. resultater etter hvert som vi blir ferdige. Morsomt tema med mange muligheter. Det ble også vist frem div andre syprosjekt.

Les mer
vis og fortell våren 2024

vis og fortell våren 2024

10.02.24 12:47 av Anne Marie Pedersen

Da har vi startet på et nytt syår. 2024 skriver vi nå! Ikke mange har sydd så mye under jula og nyttår, men 8.februar hadde noen med seg for å vise frem. Da var vi 8 damer samlet til en hyggelig sykveld. I januar var det kursing i teknikken Bagello. Flere hadde med seg det de hadde laget i dette, men ikke helt ferdig enda. Det blir spennende å se de ferdige produktene. Ingunn hadde vært underviser i teknikken. Viser noe her av det som ble vist frem og som var ferdig. Vi ser frem til en aktiv ettervinter og vår, med flere fellesteknikker og kurs. Det siste i samarbeide med Fjellquilten.

Les mer
Juleavslutning 2023

Juleavslutning 2023

15.12.23 15:49 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 14. desember 2023 var det juleavslutning i RQL. 11 damer deltok, og alle hadde med seg litt godsaker til kurvfesten. Her var det mye godt på bordet! Også gevinster ble loddet ut. Alle hadde tatt med seg en gevinst pluss at RQL sponset 2 gavekort fra Lappemor, som ble loddet ut først. Koselig kveld med mye latter, men også mange tanker, reflekteringer og alvor. Vi savnet flere, spesielt Eirin som fortsatt er på St. Olav. Vi ønsker henne god bedring og krysser alt vi har for at hun skal få den hjelpen hun trenger, for å komme tilbake til oss. En god jul ønskes alle og takk for et godt sy år med mange flotte produkter som har blitt laget. Vi sees neste år.

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

27.10.23 12:23 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 26.oktober var 11 damer samlet til sykveld på Røros. Morsomt at så mange hadde tatt turen. En trivelig kveld ble det med mye latter og alvor. Refleksjoner over egen alderdom, opplevelser og erfaringer rundt temaet. Mye kaffebrød kom på bordet og mye ble vist frem til vis og fortell. Anne har sydd ferdig sin Jellyrug fra Lørdagsquilten.

Les mer
Lørdagsquilt

Lørdagsquilt

16.10.23 13:04 av Anne Marie Pedersen

Lørdag14 oktober var vi samlet for å lære oss å sy en matte, eller duk eller en veske, med teknikken JellyRug. Morsom teknikk, som krever sin symaskin! Ikke vanskelig, men litt jobb. 10 deltagere som var ivrige. Ikke mange ble ferdig, men godt på vei - så dette skal vi få til! Gleder meg til å se resultatene til de forskjellige, etter hvert. Ann Heidi fra Lappemor underviste oss og hadde også med ferdige produkter. En matte gjorde hun ferdig på kurset, for å vise oss teknikken på å sy fast enden. Starten og enden... Fin dag med mange hyggelige folk og en alltid blid og entusiastisk Ann Heidi. Tusen takk!

Les mer
felles syprosjekt Handlenett

felles syprosjekt Handlenett

03.10.23 13:41 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 28.september 2023 var 12 damer samlet for å sy sammenleggbart handlenett. Inger Lise var underviser og hadde forberedt kvelden med å sy opp flere typer handlenett. Plastposene i butikkene har gått opp i pris og folk har blitt oppfordret til å ta med egen handlepose. Dette er en del av gjenbruk og sparetiltakene i forhold til klima og miljø. Her ble det produsert av gamle gardiner, sengetøy og duker. Vi fikk også tid til en liten Vis og fortell under kaffen og Sølvi ga oss tips på hvordan vi skulle sy en veske til garnnøstet.

Les mer
vis og fortell høsten 2023

vis og fortell høsten 2023

27.08.23 19:34 av Anne Marie Pedersen

24.august 2023 startet vi opp igjen etter sommeren, med treff på Pensjonisthuset på Røros. 12 damer kom den første sy kvelden. Lappemor på Tynset, med Ann Heidi, kom med butikken. Nå kunne vi fylle på stofflageret litt. Mange nye mønster også, så nå er vi klar til nye produkter. Mange nyheter fra det store utland, og handelen gikk bra. Vi fikk også besøk av en ny dame, forhåpentligvis nytt medlem. Koselig. Det var ikke mindre enn 4 kaker, så dette ble en søt og hyggelig kveld.

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

02.06.23 19:46 av Anne Marie Pedersen

1.juni var 12 damer samlet til sying av et fellesprosjekt. Her ble det sydd kurver i alle størrelser. Birgit Nikolaisen hadde forberedt kvelden og sydd opp mange kurver i alle størrelser. Morsom og lett å sy. Ferdige ble vi også - stort sett. Noen hadde med seg 17.mai løperen sin for å vise frem fra forrige fellesprosjekt.

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

11.05.23 23:09 av Anne Marie Pedersen

16 damer var samlet til sykveld 11.mai. Hyggelig at så mange tok turen. Ann Heidi hadde med seg litt fra butikken for salg. Tror vi kjøpte en del. Mye flott ble vist frem og praten gikk livlig. Kaker var det også - så det holdt! 4 store kaker! Ingen slankekur ble det i kveld... Ute er det lukt av sommer og snøen er i ferd med å forsvinne. Takk til dere som hadde med kake og takk til Ann Heidi som kom med mønster, stoff og tråd. Veldig bra!

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

25.04.23 18:44 av Anne Marie Pedersen

20.april var 9 damer samlet til sykveld. Mange skulle sy i rødt, hvitt og blått. Anne Marie hadde oversatt et mønster på en teknikk som hun viste. Vi får se på de neste sy kveldene om løpere til mai blir ferdig. Toril hadde med seg noen ferdige UFOer som hun sydd, etter prosjektet i TQL om UFOsying.

Les mer
Felles syprosjekt 2023

Felles syprosjekt 2023

25.03.23 11:05 av Anne Marie Pedersen

23.mars 2023 hadde vi felles syprosjekt på sykvelden. Denne gangen var det en Årstidsløper av Anna Solum, som stod i Quiltemagasinet 2/2020. Vi var 12 som møttes. Skal bli morsomt å se div resultater etter hvert. Ingen ble ferdig med sin på sykvelden. Birgit Nicholaisen hadde tatt på seg å sy ferdig en påskeløper som Gunn Rugelsjøen hadde påbegynt før hun døde. Den ble også vist frem og ble veldig fin. Mannen skal få den overrakt etter hvert.

Les mer
Årsmøte i 2023

Årsmøte i 2023

12.03.23 19:15 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 9. mars 2023 avholdt RQL årsmøte. Dessverre så ble det avglemt å ta bilder... Det var 13 damer samlet og årsmøtet gikk som planlagt. Eirin styrte med stø hånd. Årsberetningen viste at RQL har vært veldig aktiv og gjennomført mange tiltak i løpet av 2022. Flere kurs og 3 lørdager med quilting. Sommeroppgaven Flying Geese ble populær og mange hadde sydd mye forskjellig som har blitt vist frem i løpet av året. Høstløper hvor vi delte våre stoffbiter med hverandre, ble også populær og mye fint ble sydd. Vi har holdt Omsømkurs og vi har deltatt på Artutuka på Røros. Lappemor har vært innom laget 2 ganger i løpet av året med butikken sin. 7 medlemmer deltok på Quilteweekend på Savalen. I sak 4 ble det tatt opp om vi skulle forandre på møtehyppigheten. Grunnen er at det har vært liten oppslutning på møtedagene. Det ble vedtatt at fra høsten av blir det bare torsdagssying 2. og 4. torsdagen i måneden. Vi ønsker å prøve dette for å se om flere møter opp. Valget gikk fort og greit da alle som stod på valg stilte til gjenvalg. Etter sakslisten ble det servert pizza. og twist til kaffen. Hyggelig kveld med mange flotte gevinster og gavekort på Lappemor til åresalget. Vi hadde litt Vis og fortell også. Her er bilder fra det som ble vist frem.

Les mer
Lørdagsquilt 11.februar 2023

Lørdagsquilt 11.februar 2023

19.02.23 16:34 av Anne Marie Pedersen

6 damer var samlet til lørdagsquilt 11. februar 2023. Vi skulle sy en kurv, noen den store kurven andre den minste, som var egentlig ganske stor! Mønsteret stod i Quiltemagasinet nr. 5/22 Simba oppbevaringskurv, design Kari Renolen. Vi var enige i at det ikke var det beste mønsteret og følge, men vi får det nok til etter hvert. Heldigvis så er vi vant til å sy og å lese oppskrifter. I tillegg til litt sunn fornuft har vi kommet i mål - de fleste av oss. Morsomt å sy det samme. Veldig lærerikt når vi sammen skulle finne ut av det...

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

10.02.23 16:06 av Anne Marie Pedersen

Torsdag 9. februar var vi 9 damer samlet på Pensjonisthuset. Koselig kaffestund med gode kaker som Eirin hadde med seg etter 60 årsdagen sin. Mange toilettmapper har blitt laget etter Nybegynnerkurset, og flere kommer vel til. Her kommer noen bilder fra Vis og fortel.

Les mer
Nybegynnerkurs februar 2023

Nybegynnerkurs februar 2023

03.02.23 18:57 av Anne Marie Pedersen

Fullt hus ble det når RQL arrangerte Nybegynnerkurs 2. februar 2023. 6 nye deltagere var ivrig i å sy en toilettmappe, som var dagens team. Foruten de nye deltagerne kom mange medlemmer også. Veldig hyggelig å se så mange i Eldresenterets koselige lokaler, som RQL leier hver torsdag. Laget spanderte stor ostekake fra Trygstad bakeri.

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

10.01.23 16:49 av Anne Marie Pedersen

5.januar 2023 startet RQL opp igjen. Ikke mange hadde satt av kvelden til sying, men vi 5 som møtte opp hadde en spesiell kveld sammen. Vi hadde mottatt et trist budskap. Gunn Rugelsjøen hadde godt bort. Veldig trist. Nå har RQL mistet 2 medlemmer på bare noen måneder. Både Gunhild Sollie og nå Gunn. Vi får holde motet oppe og holde sammen videre, sydamene på Røros.

Les mer
Artut uka 2022

Artut uka 2022

22.11.22 21:53 av Anne Marie Pedersen

I uke 45 var det Artut uke på Røros. Her hadde alle frivillige lag og organisasjoner på Røros, fått invitasjon av kommunen til å komme å vise seg frem og gjerne skape aktivitet. Det er Frivillighetens år i 2022, og Artut uka var en del av det. RQL tok initiativet til å lage en utstilling og vise frem enkel sy teknikk. Vi fikk ha utstilling vår i lobbyen på Storstuggu. 2 personer satt med hver vår symaskin fredag og lørdag. Kanskje sådde vi noen frø til å starte opp igjen sy kunnskapene til de som kom innom. Vi syntes selv at vi hadde samlet mye fint som RQL stilte ut. Dessverre så var det ikke stor aktivitet på Storstuggu disse dagene, men noen kom innom og fikk se alt det fine vi produserer. Vårt mål var å synliggjøre RQL og håpet på flere medlemmer.

Les mer
vis og fortell 2022

vis og fortell 2022

11.11.22 21:10 av Anne Marie Pedersen

15 sydamer torsdag 10.november 2022. Antallet nesten som før coronan tok oss! Morsomt! Ann Heidi kom med butikken og handelen gikk bra, tror jeg. Nye fjes også, etter sykurset vi hadde forrige helg med Kreativ omsøm. Hjertelig velkommen i RQL. Mange hadde også ferdigstilt sine syprosjekt etter kurset. Her kommer noe av det som ble vist frem. Takk til Inger Lise for deilig kake og iskrem.

Les mer
Kurs Kreativ omsøm

Kurs Kreativ omsøm

09.11.22 22:02 av Anne Marie Pedersen

Kreativ omsøm var tittelen på høstens kurs. Laila Helene Bjørnsen kom fra Alvdal og inspirerte til gjenbruk og omsøm fredag kveld 4.nov og hele lørdag 5.nov. 12 damer ble ivrige med å sy om gamle duker og løpere etter mor, side kåper skulle bli kortere, bukser ble til skjørt og vesker, side skjørt ble lagt opp og bluser ble klippet opp og sydd sammen igjen. Her var det bare å bruke kreativiteten. Gode råd fikk vi fra Laila og mange ideer vi ikke har tenkt på før. Koselig med 4 nye deltagere, som vi håper kommer igjen. Praten gikk lett og sprettekniv ble ofte brukt! Marit hadde laget deilig peanøttkake til kaffen. Nydelig! Takk til Laila og takk for hyggelige dager. Her kommer noen bilder fra noe av kreativiteten.

Les mer
vis og fortell 2022

vis og fortell 2022

01.11.22 12:25 av Anne Marie Pedersen

27.oktober var vi 8 damer på sykveld på Eldresenteret. Det ble en lang kaffepause, da vi har mye på gang nå fremover og mye å snakke om. Neste helg er det kurs med Kreativ omsøm som tema. Uka etter er det Artut kulturuke på Røros. Her skal RQL også delta i to dager på Storstuggu. Vi må jo vise oss frem for å få nye medlemmer!

Les mer
Quilteweekend på Savalen 2022

Quilteweekend på Savalen 2022

01.11.22 11:43 av Anne Marie Pedersen

Quilteweekend på Savalen Høyfjellshotell gikk av stabelen 30.september til 2. oktober 2022. Det var deltagerrekord! Fra RQL var vi 7 personer som deltok. 2 butikker hadde salg på loftet og mye spennende ble demonstrert på storskjerm på Savalloftet. Sydamene satt i 2 etasjer. Vi var rundt 110 damer. God stemning og mange nye fjes og bekjentskaper ble stiftet. Flere kom langveis fra. Det var greit føre og ikke noe snø enda på Savalen. Bra for de som måtte kjøre langt. Deilig mat og god stemning var det i hvert fall. Håper vi sees neste år også.

Les mer
vis og fortell 2022

vis og fortell 2022

26.09.22 18:16 av Anne Marie Pedersen

22.september 2022 var det mange sydamer på Quiltemøte. Nå skulle vi vise frem sommerens produksjon av flying geece produkter, blant annet. Ikke så mange hadde jobbet med disse gjessene..., men mye flott har blitt produsert og mange har vært flittig. Her kommer det som ble vist.

Les mer
Sommeravslutning 2022

Sommeravslutning 2022

05.09.22 20:24 av Anne Marie Pedersen

Sommeravslutningen for RQL ble arrangert i Alvdal. Først inntok damene en deilig lunsj på kafeen Huldra i Alvdal sentrum. Så dro vi til lokalet til Laila Helen Bjørnsen som driver med omsøm og gjenbruk. Her fikk vi høre om hennes prosjekter og ideer. Spennende! RQL skal engasjere Laila en hel helg i november, for og gi oss gode ideer til å bruke gamle klær og stoff i nye prosjekter. Dette er jo "in" i tiden, og vi vil jo henge med...

Les mer
Lørdagsquilt 23.4.22

Lørdagsquilt 23.4.22

26.04.22 18:11 av Anne Marie Pedersen

Lørdagsquilt 23.4.2022. Tema var" Kollasj med stoff" Anne Marie skulle lære bort sin kunnskap etter kurs med Laura Heine. Quiltegården arrangerte for noen år siden quilteweekend på Røros, hvor Laura Heine fra USA var en av kursholderne. En morsom teknikk og helt annerledes enn å bare sy. Her kreves fantasi og kreativitet! Det var 7 deltagere på kurset 23.4 i et helt nydelig vårvær på Røros. Det var mye jobb, så mesteparten av dagen gikk med til å finne de riktige stoffene og lage bakgrunn. De siste timene, 7 timer..., var noen i full gang med selve motivet. Skal bli morsomt å få se de ferdige resultatene etter hvert. Legger ved noen bilder fra dagen. De mønstrene som ble brukt var tegnet av Anne Marie selv.

Les mer
Årsmøte i 2022

Årsmøte i 2022

19.03.22 11:15 av Anne Marie Pedersen

Årsmøte 17.mars 2022. Av lagets 41 medlemmer var det 11 deltagere. Likevel en trivelig kveld, hvor vi gjennomgikk fjorårets aktiviteter og regnskap. Valget gikk greit. Alle som stod på valg fortsetter. Da husleien på lokalet har blitt forhøyet, pga økte strømpriser, ble det vedtatt å øke årsavgiften med 50 kr. Den blir nå kr. 200.-. Pizza ble servert og Maren hadde bakt deilig kake til kaffen. Bordene ble pyntet med gule lys og servietter og selvsydde vårlige og påske inspirerte løpere og brikker. Kvelden ble avsluttet med loddsalg og mange fine gevinster fant sine heldige vinnere.

Les mer
Lørdagsquilt

Lørdagsquilt

21.02.22 13:46 av Anne Marie Pedersen

19.februar 2022 var 8 damer samlet til årets første Lørdagsquilt. Nå har alle korona restriksjoner opphørt, men vi holdt litt avstand likevel. Mye smitte, men en blir ikke så syke av den siste varianten - omikron. Vi feiret også stor dag for Inger Lise med nydelig kake.

Les mer
Vis og fortell

Vis og fortell

24.03.21 19:00 av Anne Marie Pedersen

11.mars ble første sykveld i det andre coronaåret. 8 sydamer dristet seg til å møtes igjen i Pensjonisthuset på Røros. God avstand og sprit før og etter... og litt innimellom! Mange hadde sydd mye i denne tiden hvor vi alle var litt innestengt. Vi var enig i, at vi var heldige som hadde en slik hobby.

Les mer
vis og fortell

vis og fortell

09.09.20 13:33 av Anne Marie Pedersen

Sommeren er over og RQL startet opp igjen torsdag 27.august. Vi hadde foruten vanlig sykveld, også årsmøtet. Dette har blitt utsatt pga koronatider. RQL har nå 42 medlemmer og årsberetningen viste at aktiviteten har vært stor i året 2019. Styret trives godt sammen og kun noen få endringer medførte til at alle tok gjenvalg. I dette året 2020 har vi 15 årsjubileum. Hvordan vi skal få feiret det, vet vi ikke enda, men vi får ta det igjen når tidene normaliserer seg...dersom det noen gang vil skje. Koronaen har nok bidratt til at mange har sydd mye i sommer. Mange flotte produkter ble vist frem. Vi holdt god avstand og kaffen og kakestykkene ble forsvarlig delt ut.

Les mer
vis og fortell 2023

vis og fortell 2023

25.04.23 18:44 av Anne Marie Pedersen

20.april var 9 damer samlet til sykveld. Mange skulle sy i rødt, hvitt og blått. Anne Marie hadde oversatt et mønster på en teknikk som hun viste. Vi får se på de neste sy kveldene om løpere til mai blir ferdig. Toril hadde med seg noen ferdige UFOer som hun sydd, etter prosjektet i TQL om UFOsying.

Les mer